1. 案例集结

伊利诺伊理工学院Ed Kaplan创新和技术创业家庭研究所改造项目

2020.03.12 办公 教育建筑

5c45c8b520a84789b048526095cab4ba.f5fb7444.jpg伊利诺伊理工学院(IIT)校园内最新的建筑与该校上世纪由路德维希米斯范德罗(Ludwig Mies van der Rohe)设计的玻璃和钢结构建筑大相径庭。ETFE覆盖了Ed Kaplan家庭创新和技术创业研究所的上部,特别是在日落后,有着更加戏剧性的表现。约翰罗南建筑师回答了一些关于这座建筑的问题。

The newest building on the campus of the Illinois Institute of Technology (IIT) is a dramatic departure from the school's glass-and-steel buildings designed last century by Ludwig Mies van der Rohe. ETFE cushions cover the upper section of the Ed Kaplan Family Institute for Innovation and Tech Entrepreneurship, giving it a dramatic expression particularly after sundown. John Ronan Architects answered a few questions about the building.5c47611ff9204c91ae512ce295cab4ba.f5fb7444.jpg

这个项目的佣金是如何的?
该项目是在RFQ/RFP面试流程中授予的,由五家全国性竞争公司被要求提出各自“想法”,但不是最终方案。

请提供项目概况
伊利诺伊理工学院的Ed Kaplan家庭创新和技术创业研究所是IIT的第一座新学术建筑,已有40多年的历史。卡普兰学院致力于培养学生、教师、校友和合作伙伴之间的合作、创新精神,这座建筑将为大学的各类项目提供充足的合作空间,包括最先进的原型制作和制造设施,并作为IIT的设计学院。

What were the circumstances of receiving the commission for this project?
The project was awarded based on an RFQ/RFP/Interview process.  The five national competing firms were asked to present “ideas,” but not a scheme. 
Please provide an overview of the project.
The Ed Kaplan Family Institute for Innovation and Tech Entrepreneurship at the Illinois Institute of Technology is the first new academic building at IIT in over forty years. The Kaplan Institute is devoted to fostering collaboration, innovation, and entrepreneurship between IIT’s students, faculty, alumni and partners and the building will host a variety of collaboration spaces for university’s project-based experiences, contain state-of-the art prototyping and fabrication facilities, and serve as the new home for IIT’s Institute of Design.

5c47618252804bbaac191ceb95cab4ba.f5fb7444.jpg

影响该建筑设计的主要思想和启示是什么?
该建筑算得上是将校园空间和建筑融为一体,围绕着两个露天庭院进行改造。它原本是个轻量级,云状的外观,参考的是密斯范德罗赫的“皮肤和骨骼”架构

该建筑的设计有如何独特特征?
这座均衡、开放、光线充足的建筑是为了鼓励学生和教师跨学科进行创造性的交流。这座建筑位于历史悠久的麻省理工学院米斯校区的中心,吸引着来自四面八方的学生和教师。该建筑作为校园空间和建筑的混合体,围绕着两个开放式庭院进行设计,参观者可以通过两个庭院进入到建筑内部,作为日常会议和跨部门信息交流的融汇处。这两层的琉璃庭院将自然光照射进屋内,创造出宽敞、通风、光线充足的室内空间,与自然紧紧地联系在一起。

What are the main ideas and inspirations influencing the design of the building?
The building is conceived as a hybrid of campus space and building, organized around two open-air courtyards. It was meant to have a lightweight, cloud-like appearance, and reference Mies van der Rohe’s “skin-and-bones” architecture. 
How does the design respond to the unique qualities of the site?
The horizontal, open and light-filled building is designed to encourage creative encounters between students and faculty across disciplines. Located in the heart of IIT’s historic Mies campus, the building draws students and faculty in from all directions. Conceived as a hybrid of campus space and building, the design is organized around two open-air courtyards through which visitors enter the building, and which serve as collision nodes for chance meetings and information exchange across departments. These two-story glazed courtyards bring natural light deep into the floor plate, creating a spacious, airy and light filled interior and a continuous connection with nature.5c47618252804bbaac191ceb95cab4ba.f5fb7444.jpg

从最初的设计阶段到大楼竣工,这个项目有什么变化?
该建筑从三层缩小到两层。

该项目是否受到节能、建筑或设计趋势的影响?
创新中心的设计本身具有创新性,在可持续性方面具有前瞻性思维。建筑物的第二层,为一楼提供遮阳的功能,二层被封闭在一个动态的ETFE箔垫立面中,可以通过复杂的气动系统改变进入建筑物的太阳能强度。ETFE箔只有玻璃重量的1%,给建筑物打造出一个充满阳光和云彩般的视觉感受。
有哪些产品或是材料促成了此次建筑的顺利竣工?
动态ETFE门面以及与Vector Foiltec合作。

How did the project change between the initial design stage and the completion of the building?
The building was reduced in size, from three floors to two floors.
Was the project influenced by any trends in energy-conservation, construction, or design?
The design of the Innovation Center is innovative in its own right, and forward-thinking in its approach to sustainability. The second floor of the building, which cantilevers over the ground floor to provide sun shading, is enclosed in a dynamic façade of ETFE foil cushions which can vary the amount of solar energy entering the building through sophisticated pneumatics.  The ETFE foil is 1% the weight of glass and gives the building a light, cloud-like appearance. 
What products or materials have contributed to the success of the completed building?
The dynamic ETFE facade, a collaboration with Vector Foiltec.5c4762b3b4d04f2297c52c8a95cab4ba.f5fb7444.jpg5c4762d04954423e869c1d4095cab4ba.f5fb7444.jpg5c4762e0dce441c3be1e1cec95cab4ba.f5fb7444.jpg5c4762efbfc4419185a02c3495cab4ba.f5fb7444.jpg
▼Site Plan  现场平面图5c4765be9a9c47c981b11ce995cab4ba.f5fb7444.png

▼Ground Level Plan  地面平面图5c4765f6a2ec4388905f2c3495cab4ba.f5fb7444.png▼Upper Level Plan  上层平面图5c476609cfac4e209eb02c3395cab4ba.f5fb7444.png▼East Elevation  东立面图5c4766aaf2244ab783e2066a95cab4ba.f5fb7444.png

▼Section looking west  向西看部分5c4766d35fdc463981c22c8795cab4ba.f5fb7444.png

▼Wall Section 墙截面5c4766eaef8449109ab21d3f95cab4ba.f5fb7444.png


分享

我有项目,提交需求

欢迎来到城市更新集结号平台,我们可为您提供最专业的城市更新项目全流程解决方案

*需求类别

*项目所在地

*联系人姓名

*联系方式

*需求描述

详细的描述有助于经纪人快速了解您的需求方向,您可以详细表达您的需求,如企业背景,需求背景,相关链接等。

*从哪里知道的本平台?

您也可以添加平台官方微信号:csgxjjh,直接与我们取得联系 提交需求

城市更新集结号来稿须知

感谢您的关注与支持!我们非常欢迎各类投稿。

几点简单的来稿须知,望您耐心读完。


来稿要求如下:

作品类稿件

  • 1、高清项目实景照片/效果图/模型照片/手绘草图
  • 2、高清技术图纸,如:分析图/主要平立剖/总平面/关键节点详图 (图片要求:无水印,格式为JPG,图片分辨率72,宽度大于1200像素
  • 3、详实的设计说明800字左右(word格式)
  • 4、真实准确的基本项目信息
  • 5、如有项目视频,请提供高清项目视频
  • 6、贵司的LOGO、官网相关信息。(用于注明文章出处及作者)

其他稿件

  • 1、配图清晰且无水印图片
  • 2、内容有趣有料,文字流畅通顺。
  • 3、作者姓名,若有公号请提供公号名称及LOGO 我们的编辑将在收到稿件后的3个工作日内审稿并与您取得联系,如果没有刊载也会在3个工作日内您答复。

投稿邮箱: cityupdate@163com 如有其他疑问请加微信:csgxjjh

我是城市更新项目参与方,希望加入平台承接优质项目,发布优秀作品

欢迎来到城市更新集结号平台,我们可为您提供最专业的城市更新项目全流程解决方案

*服务类别

*公司所在地

*公司名称

*联系人姓名

*联系方式

*需求描述

详细的描述有助于经纪人快速了解您的需求方向,您可以详细表达您的需求,如企业背景,需求背景,相关链接等。

*从哪里知道的本平台?

您也可以添加平台官方微信号:csgxjjh,直接与我们取得联系 提交需求